وی خاطرنشان کرد: نباید طوری رفتار کنیم تا مردم در ذهن خود حل مشکلات اقتصادی را یک کار شاق بدانند در حالی که میتوان با تدبیر درست مشکلات را برطرف کرد و حرکت رو به جلو را توسعه داد.
وزیر سابق دولت احمدینژاد یادآور شد: در سالهای اخیر در کشور کارهای خوبی انجام شده است اما کافی به نظر نمیرسد چرا که برای داشتن اقتصاد خوب باید یک برنامهریزی دقیق و منسجمی را انجام داد.
ضعف مدیریت را نباید به گردن تحریمها بیندازیم
سعیدیکیا گفت: عدهای میخواهند ضعف مدیریت خود را به گردن تحریمها بیندازند در حالی که اینگونه نیست و مردم در جریان امور هستند و اصلاح وضعیت اقتصادی نیاز به تدبیر درست دارد چرا که یکی از مشکلات کشور ما این است که دولت در اقتصاد دخالت اجرایی دارد.
وی عنوان کرد: در تمام واگذاریها سرنخ مدیریتی برای خود دولت محفوظ بوده در حالی که دولت باید سیاستگذاری، نظارت، هدایت و مدیریت بهینه داشته باشد نه اینکه بخواهد در کارها دخالت کرده و واگذاریها را نیز به نفع خود رقم بزند.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت احمدینژاد بیان داشت: دولت نباید رقیب بخش خصوصی تلقی شود چرا که وظیفه اصلی دولت نظارت بر بخش خصوصی و هدایت و توانمندی آنهاست تا بتواند در حوزه اقتصادی به رشد و بالندگی برسند.
سعیدیکیا یکی دیگر از اشکالات ساختاری در اقتصاد کشور را مسئله نفت اعلام کرد و افزود: پول نفت مستقیماً در خزانه رفته و صرف کارهای مختلف میشود که این روش به معنای واقعی درست نیست چرا که پول نفت باید در قالب یک صندوق مشخص ذخیرهسازی شود تا از این محل پول به حوزه کار، تولید و اشتغال توزیع شده و زمینه درآمدزایی و ایجاد کارآفرینی فراهم شده و از این طریق کشور اقتصادش پویا و توانمند شود.
وی تصریح کرد: تولیدکنندگان، کارآفرینان و صنعتگران ما از این طریق میتوانند بهتر فضای حرکت و توسعه واقعی را پیدا کنند و از مالیات حاصل از کار، تولید و اشتغال میتوان به عمران و آبادانی کشور کمک کرد.
وزیر سابق جهاد کشاورزی ادامه داد: دولت با کار و تلاش و جذب اعتماد مردم میتواند کارهای ماندگار و اساسی را انجام دهد که نباید در این زمینه قصور و کوتاهی صورت گیرد.
سعیدیکیا ابراز داشت: همانطور که از مردم انتظار داریم در حوزه سیاست و حضور در صحنه مشارکت داشته باشند در عرصه تولید، اقتصاد و اشتغال نیز باید به آنها اعتماد کرد و ابزار و امکانات توانمندی را در اختیار آنها گذاشت تا بتوانند در این عرصه موفق عمل کنند.
وی با اعلام اینکه ضریب بیکاری در کشور 11.5 درصد است، تاکید کرد: اگر اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود بستر امن برای زندگی اجتماعی و دوری از جرایم و گناه به وجود میآید و در این سالها به رغم آنکه جمعیت رشد کرده است اما از تعداد بیکاران کاسته نشده و همچنان ضریب نرخ بیکاری رو به رشد است.
وزیر سابق راه و ترابری یکی دیگر از پویایی اقتصاد کشورمان را کنترل نقدینگی با کنترل تزریق نشدن پول جدید و نقدینگیهای نو اعلام کرد و گفت: پیشنهاد میکنم به جای یارانه صندوق تامین اجتماعی توسعه پیدا کند تا از این طریق رفاه و آسایش بیشتری برای مردم فراهم آید.
ماهیت «جریان انحرافی» تا دو ماه آینده روشن میشود
ما باید حضور مردم را به صورت فکر و اندیشه به کار ببندیم چرا که حضور مردم در اقتصاد حضور توانمند و مدیریت شایسته آنها در قالب بخش خصوصی است که نمود و ظهور پیدا میکند.
وی عنوان کرد: قطعاً این سیاست را کسانی میتوانند اعمال کنند که دارای این تفکر واقعی باشند که مردم در صحنه بوده و از اندیشه و حرکت آنها استفاده کنند وگرنه با شعار دادن هیچ کاری درست نمیشود.
محاکمه سران فتنه تشخیص بزرگان است
وزیر مسکن و شهرسازی دولت نهم در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که در مورد محاکمه سران فتنه پرسید، یادآور شد: بنده معتقدم تمام جرایم در چارچوب قانون و در محاکم صالحه مورد رسیدگی قرار گیرد و اگر قرار است محاکمهای نیز به عنوان محاکمه سران فتنه صورت گیرد این به تشخیص بزرگان است.
سعیدیکیا ادامه داد: البته در این زمینه محاکمههای زیادی صورت گرفت و افراد زیادی مجازات شدند اما اینکه در این زمینه تصمیمگیری قطعی صورت گیرد در حوزه اختیارات رئیس جمهور نیست و رئیس قوه قضائیه و دستگاههای ذیربط آن میتوانند در این زمینه اعلام نظر کرده و محاکمه مورد نظر را انجام دهند.
وی در خصوص جریان انحرافی تصریح کرد: تا دو ماه آینده ماهیت آنها برای ورود به انتخابات روشن میشود چرا که خواهیم دید آیا آنها از صافی شورای نگهبان میگذرند یا نه.
وزیر چهار دولت قبلی با یادآوری اینکه برخی رفتارهای تند و تنشی در جامعه آثار سوء و نامطلوبی را به جا گذاشته است، افزود: اینکه بخواهیم خارج از دایره قانون خواستههای خود را مطرح کرده و به شیوههای مختلف آن را طرح کنیم درست نیست چرا که بنده با هرگونه حرکت غیرقانونی و رفتاری که منطبق بر اصول و قوانین نباشد، مخالف هستم و معتقدم همه باید به قانون احترام بگذارند و اگر کسی نیز خطایی کرده است در برابر قانون باید متواضعانه اعلام شرمندگی و اظهار خطا و ندامت کند تا بر اساس قانون به موارد مورد نظر رسیدگی شود.
سعیدیکیا گفت: بالاتر از همه اینها بالای سر ما ولایت فقیه قرار دارد که همیشه بر قانونگرایی و ترویج آن در جامعه تاکید کردهاند و نباید خارج از این حرکتی صورت گیرد یا بخواهند تنشی ایجاد کنند.
رهبری فرزانه انقلاب اخطارهای سنگینی را به سران سه قوه دادند
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر به موقع تذکرات لازم را به سران سه قوه دادهاند و دولت در چند مورد دچار خطا و اشتباه بوده که با تذکرات به موقع رهبری فرزانه انقلاب بسیاری از این شیوهها اصلاح شده است.
وی اخطار اخیر مقام معظم رهبری را اخطار سنگین و دارای ابعاد مختلف اعلام کرد و یادآور شد: فعلاً رهبر معظم انقلاب نصیحت میکنند و دوست دارند که این اختلافها برطرف شود که امیدواریم با رفع این اختلافها دود آن به چشم مردم نرود.
طرح پوتین - مدودف در ایران عملیاتی نیست
سعیدیکیا در پاسخ به سئوالی در خصوص اجرای کپی طرح مدودف - پوتین در ایران تاکید کرد: در کشور ما هرگز چنین اتفاقاتی رخ نمیدهد چرا که مردم همیشه آگاهانه انتخاب کردهاند و معتقدند در انتخابات بهار آینده نیز مردم با بررسی بیشتر به کاندیداهای مورد نظر رای میدهند چرا که یکی از صاحبنظران اظهار کرده است مردم این بار کاندیداها را شخم میزنند یعنی بر اساس سطح فکر آنها، تعقل، اندیشه و تجربه رای خواهند داد.
وی اذعان داشت: ما از یک عقبه انتخاباتی 34 ساله برخوردار هستیم و مردم در این سالها به خوبی جریانها، گروهها و افراد را شناختهاند و محال امر است در انتخابات آینده اندیشه روسی پوتین - مدودف در کشور ما رخ بدهد.
بنده هیچ اطلاعی از پرونده مهدی هاشمی ندارم و باید بر اساس قانون مورد رسیدگی قرار گیرد و اگر مراجع قضایی تشخیص دادند حکم صادر شده و فرد مورد نظر نیز به مجازات برسد.
وی خاطرنشان کرد: من نمیتوانم اطلاعات غلطی بدهم و فردا روز در برابر خداوند متعال مورد غضب قرار گیرم چرا که عدهای برای سیاست همه حرفها را درست و نادرست به زبان میآورند ولی بنده قاضی نیستم که در این زمینه اظهار نظر کنم.
این فعال سیاسی در پاسخ به ادعای مکرر دانشجویان در خصوص متهم بودن فرزند هاشمی نیز یادآور شد: اینکه بخواهم در مقام و منصب قضاوت و دستگاه قضایی در مورد پرونده یک متهم صحبت کنم اصلاً شایسته نیست و شما دانشجویان نباید اجازه دهید بدون آگاهی و اطلاع از پرونده در این مورد اظهار نظر کنم چرا که هر وقت رئیس قوه قضاییه و مسئولان ذیربط به استان اردبیل آمدند در مورد این پرونده از آنها سئوال کنید وگرنه بنده نمیتوانم به دروغ و برای خوشایندی برخیها در این زمینه اظهار نظر کنم.
سعیدیکیا با یادآوری اینکه کشور را میتوان بهتر از اینها اداره کرد، گفت: ما همچنان با مشکل خشکسالی و خشک شدن رودخانههایمان نظیر زایندهرود و دریاچهها نظیر دریاچه ارومیه روبرو هستیم در حالی که با یک مدیریت درست در حوزه آبریز منابع آبی میتوان مشکلات بسیاری را برطرف کرد.
وی عنوان کرد: باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که منابع ملی مال همه ملت است و اینطور نیست که شهرکردیها اجازه ندهند آبی وارد حوزه زایندهرود شود و یا از حوزه آبریز ارس آبی به سوی دریاچه ارومیه سرازیر شود چرا که منابع ملی کشور مال همه است و باید استفاده بهینه از آنها صورت گیرد.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این بین ممکن است منطقهای سهم بیشتری ببرد ولی اینکه انحصاراً منابعی را به مانند نفت محدود به استان خاصی بکنیم درست و منطقی به نظر نمیرسد.
رئیس جمهور کارگر کشور است
سعیدیکیا در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: بنده معتقدم در اداره امور رئیس جمهور کارگر کشور است که باید به تمام فعالیتها نظارت درست و دقیق داشته باشد و اگر به مقام و پست برخیها برنخورد باید گفت که این کارگر شایسته است بیشتر در کار نظارت و هدایت حاضر باشد.
وی با ذکر یک نمونه از وضعیت نابسامانیها در اقتصاد کشور تصریح کرد: در حالی که ما 70 میلیون تن سیمان تولید میکنیم و فروشی معادل 6 هزار میلیارد تومان از این محل داریم اما همچنان به دلیل فرسودگی ماشینآلات و تجهیزات نمیتوانیم درآمدزایی مناسبی از این محل داشته باشیم در حالی که با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین میتوان در این صنعت تحولی اساسی ایجاد کرد.
وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی ادامه داد: ما از لحاظ توریسم و گردشگری جزو 10 کشور برتر دنیا هستیم به طوری که آمار گردشگران ورودی به کشورمان بسیار زیاد است اما نتوانستیم در حوزه زیرساختها و معرفی این جذابیتها خوب عمل کنیم چرا که کشورداری کار ویژهای است که در این زمینه نباید آن را در محدوده سخنرانی و اظهارنظرهای دهان پرکن ببینیم.
سعیدیکیا بیان داشت: برای رسیدن به یک نقطه ایدهآل در صنعت توریسم و گردشگری باید برنامهریزیهایمان مبدا مشخصی داشته باشد و همه فعالان این عرصه از آموزشهای لازم برخوردار شوند و همه به سمت یک هدف واحد در یک زمانبندی مشخص حرکت کنیم.
وی در خصوص طرح فدرالیسم اقتصادی مطرح شده از سوی محسن رضایی نیز گفت: بنده اطلاع کافی از این طرح ندارم و نمیتوانم در این زمینه قضاوت کنم اما سعی میکنم دراین زمینه مطالعه داشته باشم.
وزیر دولتهای موسوی، هاشمی، خاتمی و احمدینژاد در خصوص برخی توهینها به مقامات کشور در ماههای اخیر نیز تاکید کرد: شایسته نیست نسبتهایی ناروا به شخصیتهایی بدهیم که زمانی در این کشور رئیس جمهور و یا مقام مسئول بودهاند و یا خدماتی را انجام دادهاند.
سعیدیکیا افزود: اگر چهار پنج سال پیش که آغاز این بداخلاقیها را شاهد بودیم جلوی آن با تدبیر و قاطعیت گرفته میشد امروز چنین وضعیتی را نداشتیم که بخواهند به سران قوا بیاحترامی کرده و بیحرمتی روا دارند.
وزیر سابق جهاد کشاورزی در پایان سخنان خود اظهار داشت: ضرورت دارد هر کس در حوزه وظیفه خود اظهار نظر کند و از برخی اظهارنظرهای غلط و نامطلوب جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: یک گروه سیاسی نمیتواند یک موقع عقبنشینی کرده و یک موقع حضور داشته باشد چرا که معتقدم هر حزبی ادعای وجود داشته باشد باید حضور نیز داشته باشد.
وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی یادآور شد: یک گروه سیاسی نمیتواند فکر کند وجود داشته باشد ولی در میدان عمل کاری انجام نداده و حضور کارآمد و موثر نداشته باشد.
سعیدیکیا در خصوص انتخابات آزاد نیز گفت: بنده معتقدم تمامی انتخابات در کشور ما آزاد بوده و هرگونه اظهارنظر خلاف این امر درست و منطقی به نظر نمیرسد.
وی عنوان کرد: طرح این مسئله که انتخابات آزاد باید برگزار شود درست و منطقی نیست چرا که در 34 سال گذشته بیش از 33 بار انتخابات در این کشور انجام شده که همه آنها در فضای آرام، ایمن و همراه با آزادی و دموکراسی واقعی بوده است.
وزیر سابق جهاد کشاورزی در خصوص فتنه انتخابات آینده نیز افزود: نمیتوان از الان در این زمینه اظهار نظری کرد اما قطعاً بدانید که دیگران علیه ما برنامهریزی میکنند و سعی میکنند در انتخابات آینده فضا را نامناسب جلوه دهند.
معتقد نیستم انتخابات تک کاندیدایی برگزار شود
سعیدیکیا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وحدت اصولگرایان بیان داشت: اصولگرایان به وحدت میرسند یا نمیرسند هنوز معلوم نیست اما فکر میکنم که خوب نیست در یک انتخاباتی تنها یک کاندیدا حاضر باشد.
وی تصریح کرد: به نظر بنده از اول انقلاب تاکنون انتخاباتی نبوده است که تنها در آن یک کاندیدا رقابت کند چرا که اصلاً به مصلحت نیست چنین فضایی به وجود آید چرا که بهتر است اصولگرایان به جای رسیدن به یک کاندیدای موردنظر حضور دیگر کاندیداها را محدود کرده و به یک انسجام واقعی در این زمینه برسند.
این فعال سیاسی در مورد احتمال پیوستن خود به ائتلافی خاص و یا کنار کشیدن به نفع رقیبی همسو ادامه داد: نتیجه رایگیری روز رایگیری معلوم میشود و نظرسنجیها حکایت از اقبال مردم برای انتخابات است اما اینکه چه کسی انتخاب میشود با خداست.
سعیدیکیا در خصوص پیشبینی دولت آینده نیز ابراز داشت: دولت یازدهم فرصتهای بسیاری را برای خدمت به مردم و اعتلای کشور فراهم میآورد و رئیس جمهور آینده باید رئیس جمهوری صادق، مدیر و مدبر باشد تا بتواند حقایق را به مردم باز گفته و از ظرفیتهای مردمی در جهت اصلاح آنها استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: باید با مردم صادقانه حرف بزنیم، صادقانه قول دهیم و در حد توان در خدمت آنها باشیم وگرنه رسیدن به یک منصب بدون داشتن این ویژگیها خلاف است.
وزیر سابق دولت احمدینژاد در خصوص تشکیل کابینه خود نیز یادآور شد: بنده اعلام میکنم که کابینه وفادار به اصول انقلاب اسلامی و ولایت فقیه تشکیل میدهم و در این زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد.
سعیدیکیا در پایان گفت: قطعاً در این کابینه افراد صلاحیتدار و شایسته جای خواهند داشت و گروهگرایی و حزبگرایی در انتخاب افراد کابینه احتمالی بنده جایی ندارند و افرادی که در عمل وفاداری خود را به انقلاب و ارزشهای آن ثابت کردهاند در صحنه خواهند بود.
منبع: فارس